Δείπνο μεταξύ του Έλληνα πολίτη και των πολιτικών κομμάτων


Από τον Μάρκο Σμυρνάκη


Όλες οι οικογένειες, αλλά και οι παρέες μεταξύ τους, όταν κάθονται στο τραπέζι για φαγητό συνεχώς καταλήγουν σε μια κοινή συζήτηση, την κατάσταση της χώρας και τι θα πρέπει να κάνουν σχετικά με την ψήφο τους. Με αφορμή λοιπόν και την δική μου συμμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις, αποφάσισα να “παρομοιώσω” τις πολιτικές εξελίξεις, με την εξέλιξη ενός δείπνου. Ίσως κάποιοι το χαρακτηρίσετε, καυστικό, κάποιοι άλλοι έξυπνο και κάποιοι ίσως δεν κατανοήσουν την συσχέτιση. Ωστόσο εγώ εντόπισα κοινά, τόσο στην παρουσίαση των πιάτων, όσο και τον τρόπο σερβιρίσματος και γι’ αυτό παίρνω το θάρρος να το δημοσιεύσω, αφήνοντας σε εσάς την επιλογή, να το διαβάσετε ή όχι.


Ένα πολυτελέστατο δείπνο μεγάλης διάρκειας, πραγματοποιείτε ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους ενήλικες Έλληνες πολίτες. Το δείπνο ολοκληρώνεται στις 6 Μαΐου. Η Συνάντηση γίνεται σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, και για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν υπάρχει και η λύση του delivery, δηλαδή παράδοση του μηνύματος, απευθείας στο σπίτι, από τα ΜΜΕ.  
Περίοδος εκλογών, οι πολιτικές διαμάχες έχουν ξεκινήσει ήδη. Δύο βασικοί λόγοι που το σκηνικό αφορά τους ενήλικες πολίτες της Ελλάδας είναι:
  • ·         Πρώτον γιατί υπάρχει έντονη αντιπαράθεση από τους πολιτικούς. Ακατάλληλη για ανηλίκους. Η χρήση επιθετικών φράσεων, πέφτει βαριά και δεν χωνεύετε εύκολα από ανήλικες.
  • ·         Ο Δεύτερος λόγος, εμφανίζεται στο γεγονός ότι, στο μενού του δείπνου υπάρχει και άφθονο ακριβό αλκοόλ, με την επωνυμία “προπαγάνδα”. Με βάση το νόμο, οι ενήλικες μπορούν να καταναλώσουν νόμιμα αλκοόλ, οπότε και τελικά να ψηφίσουν υπό την επήρεια της προπαγάνδας.
Οι προτάσεις των κομμάτων σερβίρονται με τη σειρά που πρέπει στο τραπέζι, δημιουργώντας μεγάλη ποικιλία που μπορεί να καλύψει κάθε πεινασμένο πολίτη. Τα ΜΜΕ αποτελούν τον αριστοκρατικό μπάτλερ που πολύ ευγενικά μας σερβίρει τις προτάσεις των Κομμάτων, σαν ζεστά μυρωδάτα πιάτα, που δυσκολεύεσαι να αντισταθείς. Τι θα κάνεις? Πεινάς, θες δεν θες, πρέπει να φας, πρέπει να πιστέψεις ότι υπάρχει φαγητό για σ’ ένα. Πρέπει να πιστέψεις σε κάτι καλύτερο, να έχεις ελπίδα. Γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν προτάσεις για όλους. Το μενού καλύπτει άνεργους, επιχειρηματίες, γονείς, συνταξιούχους, κ.α. όλους θα βρουν να τους τρατάρουν από κάτι. 


Ξέρουν να δίνουν υποσχέσεις και το έχουν αποδείξει στο παρελθόν. Σαν πολίτες όμως, όσο και αν πεινάμε, θα πρέπει πονηρευτούμε και να σκεφτούμε έγκαιρα ότι, το φαγητό που δεν τρώγετε φρέσκο, μετά από καιρό χαλάει και δεν τρώγετε ποτέ. Είναι υποσχέσεις στοχεύουν στην ψήφο μας, αφού την κερδίσουν, μετά δεν υπάρχει ενδεχόμενο απόσυρσης της, έχουν κερδίσει και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε πεινασμένοι.

Έχω την εντύπωση ότι, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ήταν μια διαφορετική εποχή, μια εναλλακτική χούντα, όπου όλοι θα έπρεπε να τρώμε παξιμάδι με ελιές για να επιβιώσουμε, και ότι η λύση του μνημονίου αποτελούσε το νερό για να πιούμε η να βρέξουμε το παξιμάδι μας.
Στις 6 Μαΐου πως μας καλούν σε πλουσιοπάροχο και γεμάτο λιπαρά  δείπνο? Έχουν προφανώς ξεχάσει για λίγο ότι, η υποχρεωτική όπως μας είπαν εφαρμογή του μνημονίου, εξασφάλισε απαιτήσεις και υπογραφές που θέτουν τους πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων δεσμευμένους προς την Τρόικα και τα μνημόνια της, εμείς γιατί να το ξεχάσουμε

Πως μπορούν και μιλούν για ανάπτυξη, για βελτίωση μισθών και πολιτικής διαβίωσής? Αφού οι δεσμεύσεις τους μέχρι στιγμής φτάνουν το 2021? Πως στην επόμενη τετραετία θα γίνουν όλα αυτά? Όταν ήδη για τον μήνα Ιούλιο, αναμένονται κι άλλες μειώσεις.
Μία φορά στα τέσσερα χρόνια συνήθως, έχουμε το δικαίωμα της ψήφου, ας της δώσουμε την σημασία που χρειάζεται. Η συνολική ψήφος είναι ισχυρή. Πρέπει να προσέξουμε τι θα ψηφήσουμε όλοι μαζί. Από εμάς εξαρτάται εάν μετά το πλουσιοπάροχο δείπνο της 6ης Μαΐου, θα συνεχίσουμε να τρώμε παξιμάδι με ελιές, η κάτι μαγειρευτό και μυρωδάτο.

Στο δείπνο δεν θα πάμε με άδεια χέρια, αλλά με ένα ωραίο δώρο, κλεισμένο σε ένα φακελάκι, δηλαδή την ψήφο, ας προσέξουμε τι θα βάλουμε μέσα σ’ αυτό. Ας βάλουμε κάτι που να μας αντιπροσωπεύει και όχι κάτι που πατριαρχικά ψηφίζουμε.

Σημείωση: Το κόστος του δείπνου δεν εντάσσεται στον προϋπολογισμό των 250000 Ε που χορηγήθηκαν για τις πολιτικές εκστρατείες των κομμάτων. Ο λογαριασμός θα χρεωθεί ξεχωριστά στο Κράτος και κατ’ επέκταση στον έλληνα φορολογούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου