Ανακάμπτει ο κλάδος της γούνας


Γράφει η Βογιατζάκη Δέσποινα
Όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Φαίδων Γκιάτας, ο ετήσιος τζίρος του κλάδου της γούνας το 2011 «έτρεξε» με ρυθμό +10%, έναντι αντίστοιχης αύξησης τον προηγούμενο χρόνο και σε απόλυτο αριθμό οι εξαγωγές διαμορφώθηκαν στα 200 εκατ. ευρώ, από 190 εκατ. ευρώ το 2010 και 180 εκατ. ευρώ το 2009. Υπενθυμίζεται ότι το 2007, ο ετήσιος τζίρος του κλάδου της γούνας διαμορφωνόταν στα 450 εκατ. ευρώ και την επόμενη διετία υποχώρησε συνολικά σε ποσοστό 80%.


Ο σημαντικότερος εξαγωγικός προορισμός για την ελληνική γούνα είναι η Ρωσία, όπου  κατευθύνεται το 70% τουλάχιστον του συνόλου της ελληνικής παραγωγής. Ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κορέα, Χόνγκ Κόνγκ και φυσικά οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάπτυξη του κλάδου εντάσσεται και η φετινή 37η Διεθνής Έκθεση (4-7 Μαΐου στην Καστοριά) Γούνας, όπου θα συμμετάσχουν 160 εκθέτες από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, ΗΠΑ και Καναδά. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Ηρακλής Καλλισθένης, δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία της έκθεσης, ενώ επισημαίνει ότι μόνο από τη Ρωσία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και θα την επισκεφτούν περισσότεροι από 550 εμπορικοί επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου