Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Πολιτική ζωή του τόπου μας, μέσα από μία σατυρική σκοπιά


Από τον Μιχάλη Χελιδονόπουλο

Λοιπόν αρκετά είδαμε, αρκετά ακούσαμε και το κύμα γέλιου που εξαπολύεται τείνει να γίνει Πανδημία ! Αποφάσισα αυτή τη φορά να μην ασχοληθώ με τα του γίγνεσθαι με τον κλασικό καταθλιπτικό τόνο, αλλά να το σατιρίσω λίγο, μήπως και γελάσει το χειλάκι μας λίγο.

Έχουμε και λέμε ο ΛΑΟΣ προτείνει οι ‘’λαθρομετανάστες’’ να συσσωρεύονται σε στρατόπεδα και οι Έλληνες να οπλοφορούν, και να μην διστάσουν να ανάψουν πυρ κατά όποιου εισβάλλει στην ιδιοκτησία τους με σκοπό να την λεηλατήσει. ΟΚ !!! Το πρώτο μέτρο είναι αρκετά ανθρωπιστικό, τόσο που απορώ γιατί ο ΛΑΟΣ, δεν πρότεινε να κάνουμε τους ‘’λαθρομετανάστες’’, σαπούνια, μήπως και ρίξουμε και την τιμή του σαπουνιού, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε και οικονομική κρίση !!! Όσο για την δεύτερη πρόταση, εκεί μου έφυγε τσιρλιό… Απορώ ο ΛΑΟΣ ένα εθνικιστικό κόμμα και ναι, καραγκιόζηδες εθνικιστικό κόμμα είναι ο ΛΑΟΣ !!! αντί να προβάλλει τα ελληνικά ήθη και έθιμα, θέλει τόσο πολύ να μας κάνει Τέξας; Θα γίνουμε σαν την ταινία Sin City !!! Όλοι θα σκοτωνόμαστε με όλους ! Θα πηγαίνουμε στα μπαρ, λες και πηγαίνουμε σε Σαλούν. Καλά τα έλεγε ο Ματ Ντέιμον: ’’ Κάποιοι λένε πως στην ζωή σου θα γίνεις, εγκληματίας ή μπάτσος. Στην θέα όμως ενός γεμάτου όπλου, ποια είναι η διαφορά ;’’ Απορώ τόσο πολύ με αυτή την θέση του ΛΑΟΣ, που έχω να κάνω μία ερώτηση, στον κ. Καρατζαφέρη και στους καραγκιόζηδες που συμφωνούν με αυτή την πρόταση. Εφόσον ο ΛΑΟΣ συμμετείχε στην κυβέρνηση, εφόσον ο Καρατζαφέρης αποχώρησε και έλεγε πως αυτοί οι προδότες στέλνουν την Ελλάδα στην Εξαθλίωση, γιατί δεν παροτρύνει τον κόσμο να κυνηγήσει με όπλα τους προδότες και την Τρόικα; Μήπως αυτοί δεν εισβάλλουν στα νοικοκυριά μας; Αρκεί να δει κάποιος το οικογενειακό εισόδημα , των μέσων νοικοκυριών, μαλακίες το Γιου-ον να δείτε δεν είναι τόσο hardcore. Εντάξει Καρατζαφέρη το καταλάβαμε ότι έρχονται εκλογές και ότι ήδη σε πέρασαν στις δημοσκοπήσεις τα φασιστάκια οι Χρυσαυγήτες, όμως μην ωθείς τον κόσμο να αγοράσει την καραμπίνα Baikal που έχει έντονο λάκτισμα, που δεν παρουσιάζει πολλές προβλήματα και εμπλοκές ή ένα Magnum των 76 m.m


Βγαίνει και ο Χρυσοχοήδης και τα είχε, λέει με τον Παπουτσή όπου επί των ημερών του η ομάδα ΔΙΑΣ συρρικνώθηκε και οι μισοί κάθονταν μέσα στα γραφεία παρά να κάνουν περιπολίες. Βγαίνει και η καρακάξα που παρουσιάζει το βραδινό δελτίο του Αντένα και λέει : ‘’Ας ελπίσουμε η ομάδα ΔΙΑΣ να βγει ξανά έξω στους δρόμους, γιατί έκανε πραγματικά πολύ καλή και ουσιαστική δουλειά.’’ Σε αυτό συμφωνούμε τους Πολιτικούς και τη Βουλή τους προσέχουν μια χαρά και μην μου πείτε ότι για την Βουλή είναι τα ΜΑΤ, χέστηκα !!! Είναι Μπάτσοι!!! Τι ουσιαστική δουλειά; Στην Αθήνα είναι λες και γυρίζεται καθημερινά η ταινία ‘’Καμικάζι αγάπη μου’’ και ο Καρατζαφέρης καλεί επιστράτευση !! Για ποια πάταξη της εγκληματικότητας μιλάμε ;; Ααχ καλά τα έλεγε ο Σαρλ Ντε Γκολ : ‘’Οι αστυνομικοί αν δεν ήταν ηλίθιοι, δεν θα ήταν αστυνομικοί’’. ‘’Μιχάλη, λες μαλακίες αν δεν υπήρχαν οι αστυνομικοί τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, δεν λέω υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι.’’ Ναααι… Για να δούμε ποιος μπάτσος σε λίγο καιρό δεν θα είναι διεφθαρμένος με τα 700 ψωρο-Ευρώ που παίρνει και για πιο λόγο να μπει στην διαδικασία να σταματήσει έναν κλέφτη; Απλά υπάρχει δύο ειδών έγκλημα, το ένα είναι του κουστουμαρισμένου κύριου που θα λεηλατήσει τα ταμεία για παράδειγμα, το οποίο ΔΕΝ ποινικοποιήται, και το έγκλημα με το σχισμένο παντελόνι και με την φάτσα του Αστραπόγιαλου που θα κλέψει 100 ευρώ, που τον κυνηγάει η μίση ομάδα δράσης και όταν τον πιάσουν θα βγει ο αρχηγός αστυνομίας και θα πει εξαρθρώσαμε σπείρα. Αρχηγέ, επειδή είμαι ρουφιάνος θα σου πω εγώ μία σπείρα που υπάρχει, να πας να συλλάβεις… Η γιάφκα τους είναι στην Βουλή στο Σύνταγμα και κάνουν τα εγκλήματά τους πάνω σε κάτι έδρανα. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν λέγεται; ΑΠΑΙΤΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !!!


Ήρθαν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιοι είναι, κάτσε να δω … Ο Βενιζέλος; ΜΟΝΟ ο Βενιζέλος; Θα έχει τόσο πολύ σασπένς όσο το ματς Μάντσεστερ Σίτυ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ναι Shittizens θα την πιείτε … Τότε τι βλακείες έλεγε ο Λοβέρδος στην κοινωνία ώρα Mega , που έλεγε: ‘’Μην βλέπετε τώρα τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ σε λίγο καιρό θα έχει νέο αρχηγό, νέα πολιτική γραμμή … προυυυτς !!! Σε όλα αυτά βλέπετε κάποιο καινούργιο; Μέχρι στιγμής αρχηγός ήταν ο Βενιζέλος, ΟΧΙ δεν ήταν ΟΓΑΠ, και ποια νέα πολιτική γραμμή; Αφού η χώρα ακολουθεί μία πολιτική γραμμή, βγαλμένη από τα σπλάχνα της ρητορικής, της φιλοσοφίας και της απίστευτης εφυΐας που διακατέχει τον Cisse της Πολιτικής, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Καρατζαφέρης, τον Ε. Βενιζέλο. Αν αυτός είναι ο Cisse … !!! Δεν ασχολούμαι άλλο. Μην τολμήσετε να με πείτε καυστικό και ότι χρησιμοποιώ χυδαίο λεξιλόγιο, γιατί θα σας φέρω τον Μπαμπινιώτη να σας κάνει ιδιαίτερα. Ο άνθρωπος δεν γεννιέται ηλίθιος, γεννιέται αμόρφωτος, η εκπαίδευση μετά τον κάνει ηλίθιο !!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Το Δελτίο Τύπου είναι ενημέρωση

Απο τον Γιώργο Παπατριαντφύλλου Οι παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι το Δελτίο Τύπου είναι πάρα πολλές . Σύμφωνα με Βρεττανίδα επικοινωνιολόγο και καθηγήτρια Δημοσίων Σχέσεων : “ Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις  Ακριβώς στην ίδια λογική πολλοί λένε πως είναι επαγγελματίες στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και γνωρίζουν να συντάσουν Δελτίο Τύπου και να σχεδιάζουν τα λοιπά “εργαλεία” δημοσιότητας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία κακή εικόνα για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί .

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη