Η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό σήμερα

Την στιγμή όπου η αξιοπρέπεια της Ελλάδας έχει καταπατηθεί από πολλές πλευρές, όλα τα διεθνή ΜΜΕ, φαίνεται να βρίσκονται στο στρατόπεδο του Έλληνα πολίτη, καταδικάζοντας τις κινήσεις των πολιτικών για την υπερψήφιση του μνημονίου εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Τα διεθνή δελτία ειδήσεων συμπεριλαμβάνουν τακτικά στην ενότητα των διεθνών ειδήσεων, ειδήσεις που αφορούν την χώρα μας. Ξεκινώντας από το κίνημα το αγανακτισμένων το καλοκαίρι του 2011, το κίνημα “πολίτες κατά του χρέους”, στην συνέχεια την οικονομική αβεβαιότητα και την υπερψήφιση του 1ου και 2ου μνημονίου, ενώ προσφάτως με τις δύο μεγάλες ληστείες αρχαιολογικών κειμηλίων. 
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι πολιτικοί της χώρας μας κατόρθωσαν να ξεκινήσουν μια νέα εποχή για την Ελλάδα, την εποχή όπου ο άνθρωπος θα εργάζεται και θα επιβιώνει με 400 Ευρώ μισθό. Ένα μισθό που θα κατανέμεται σε φόρους, σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση, στα απαραίτητα για την μόρφωση, την υγεία, καθώς και την ψυχική του ικανοποίηση. Θεωρούν εσφαλμένη την στρατηγική της κυβέρνησης να υπερψηφίσουν το μνημόνιο, την στιγμή που ο λαός διαδήλωνε κατά της ψήφισης του, σε διάφορα σημεία της χώρας. 

Για τους νέους προβάλουν ότι: βλέπουν τα όνειρα τους να καταστρέφονται καθημερινά σε ένα αβέβαιο μέλλον, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση ή ακόμα και αν υπάρξει, οι ευκαιρίες εξέλιξης και αξιοκρατικής ανταμοιβής είναι μηδαμινές. Στην Ελληνική κοινωνία ο εργαζόμενος τείνει να γίνει δακτυλοδεικτούμενος, ενώ πλέον υπάρχει διχασμός για το αν είναι καλύτερα να δουλεύεις η όχι. 

Σχετικά με τα χτυπήματα της αρχαιοκαπηλίας, ρίχνουν ευθύνες στην Ελληνική κυβέρνηση, όπου έχει ανίσχυρη φύλαξη σε τέτοιους χώρους που στεγάζονται τόσα κειμήλια ανεκτίμητης αξίας. 

Ελλάδα δεν είσαι μόνη. 

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς την Ελλάδα, πολίτες σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική δημιούργησαν ένα κίνημα με τίτλο “Ελλάδα δεν είσαι μόνη”. Το κίνημα αυτό έλαβε την πρωτοβουλία να δραστηριοποιηθεί σε διάφορες πλατείες και κεντρικούς δρόμους την 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα Ελλάδας 14:00 από την Ευρώπη, ενώ στις 21:00 ώρα Ελλάδας, στην Ν. Υόρκη. Ίσως στην σημερινή κατάσταση της Ελλάδας βλέπουν την μελλοντική εξέλιξη και άλλων χωρών. Το σίγουρο είναι ότι μόνο αν δράσουμε ενωμένοι θα μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που χωρίς να έχουνε προσωπικό όφελος την δεδομένη στιγμή, διαμαρτύρονται μαζί μας. 

Όσο αφορά τα συμπεράσματα που βγαίνουν, δεν μπορούμε να τα διαψεύσουμε, μπορούμε όμως, να σας παροτρύνουμε να δείξετε υπομονή και θάρρος για να μπορέσετε να καταφέρετε να αγωνίζεστε για τα όνειρα σας και τους στόχους σας. Μην ξεχνάτε επίσης ότι όλα αυτά που συμβαίνουν γίνονται στην Χώρα μας, δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι σαν να εξελίσσονται σε κάποια άλλη χώρα.


Από τον Μάρκο Σμυρνάκη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου