Μ.Κ.Ο. και Δημοτική ΑρχήΓράφει η Βογιατζάκη Δέσποινα

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Νικολάου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν : «Κατάρτιση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αγίου Νικολάου για την περίοδο 2011-2014 (έγκριση έκθεσης με τις διαδικασίες κατάρτισης – έγκριση ετήσιου προγράμματος δράσης και έγκριση επιχειρησιακού προγράμματος)». 

Η Οικολογική Κίνηση Μεραμπέλου, θέλησε να ενημερώσει και να δημοσιοποιήσει στους Δημοτικούς Συμβούλους και στους πολίτες του Δήμου τις προτάσεις της, που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, ώστε ο Δημότης και ο επισκέπτης να απολαμβάνουν με ασφάλεια τις ομορφιές του τόπου μας και να αναδειχθούν οι όμορφες γωνιές του Δήμου μας. 


Για τον τρόπο αντιμετώπισης της Οικολογικής Ομάδας, από τους Δημοτικούς Συμβούλους, έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί. http://merambellonews.blogspot.com/2011/12/video_6733.html

Ενημερωτικά παραθέτω κάποιους απόψεις που θεωρώ ότι θα έπρεπε να γνωρίζει και να ακολουθεί ένας απλός πολίτης, μα περισσότερο ένας πολίτης που επιλέγει να ασχοληθεί με τα κοινά και ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού, είτε σε εθνικό είτε σε τοπικό επίπεδο.

  • Οι MΚΟ ορίζονται από την Παγκόσμια Τράπεζα ως «ιδιωτικοί οργανισμοί που ασκούν δραστηριότητα για να απαλύνει τον πόνο, να προωθήσει τα συμφέροντα των φτωχών, την προστασία του περιβάλλοντος, την παροχή βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, ή αναλαμβάνουν την ανάπτυξη της κοινότητας».
  • Το δικαίωμα της ελεύθερης  συζήτησης ορίζετε ως διάλογος 2 ή περισσοτέρων ατόμων, με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο. Ακούγοντας προσεκτικά τον λόγο του ενός και απαντώντας, σε αυτόν, όταν ο πρώτος ολοκληρώσει.
  •  Η Δημοτική αρχή θα πρέπει να ακούει με σεβασμό τον πολίτη, ακόμα και αν οι απόψεις του δεν συμβαδίζουν με τις απόψεις της Δημοτικής αρχής. Μια αντίθετη γνώμη, δεν ορίζετε ως λανθασμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου