Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των τροχαίων

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των τροχαίων

Το ινστιτούτο οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας μνήμης για τα θύματα τροχαίων, πραγματοποιεί δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια, σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων που κόβουν το νήμα της ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας.Αυτή την ημέρα μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων -1,3 εκατ. κάθε χρόνο παγκοσμίως- εξαιτίας τροχαίων συμβάντων, η πρόεδρος του ινστιτούτου Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά και ο συγκοινωνιολόγος Άγγελος Ρουχωτάς θα βρεθούν στον Δήμο Χολαργού, όπου διοργανώνεται εσπερίδα ενημέρωσης για τους πολίτες και κυρίως τους νέους του δήμου στην αίθουσα «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία από γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο συγκοινωνιολόγος και συνεργάτης του Ι.Ο.ΑΣ. Στέλιος Ευσταθιάδης, μαζί με μία από τις εκπαιδευτικούς – εμψυχώτριες του ινστιτούτου, θα είναι στον Δήμο Ηλιούπολης, όπου θα γίνει πρόγραμμα εκπαίδευσης σε νέους και παιδιά δημοτικού, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης και το τοπικό σύστημα προσκόπων.

Την ίδια ώρα, ο συνεργάτης του Ι.Ο.ΑΣ. και δημοσιογράφος ειδικού Τύπου, Ευγένιος Πετούμενος, θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Road and Safety Show 2011. Εκεί μαζί με τις εκδηλώσεις και ομιλίες που θα παρακολουθήσουν, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και τις δυνατότητές τους στο νέο προσομοιωτή οδήγησης του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».
Πηγή: http://www.cretadrive.gr
Ανάρτηση: Μάρκος Σμυρνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου