Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εκδηλώσεις στο μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας

Τα αποτελέσματα των ανασκαφικών εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Θέατρο της Αρχαίας Γόρτυνας, αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη 9-10 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Σταύρου Μπένου στο Δήμο Γόρτυνας αλλά και της πραγματοποίησης ειδικής εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, που θα έχει ως θέμα το ιστορικό μνημείο. Συγκεκριμένα την Τετάρτη ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης θα υποδεχτεί στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρο Μπένο, προκειμένου ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις αναφορικά με το Μεγάλο Θέατρο της Γόρτυνας, ενώ κατόπιν θα επισκεφτούν μαζί το χώρο όπου γίνονται οι ανασκαφές. Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί σχετική ημερίδα στο Αμφιθέατρο του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς το εν λόγο σχολικό συγκρότημα έχει «υιοθετήσει» το αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν ομιλίες από διακεκριμένους αρχαιολόγους όπως την Προϊσταμένη της ΚΓ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Αθανασία Κάντα, τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη και τον Πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρο Μπένο. Επίσης στο βήμα θα ανέβουν οι αρχαιολόγοι που επιχειρούν τις ανασκαφές στην Αρχαία Γόρτυνα, (Ανδρέας Λυριτζής, Μαρία Νικολούδη, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου και Μαρία Σηφάκη), για να καταθέσουν τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και για να αναφερθούν στα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως.
 
 
Πηγή: Νέα Κρήτη
Ανάρτηση: Μάρκος Σμυρνάκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Δημόσιες Σχέσεις : Η συμβολή της επιστήμης των Δημοσίων Σχέσεων στην πορεία ανάπτυξης της Ελλάδας και κάθε χώρας .

Άρθρο του καθηγητή και συγγραφέα , Γιώργου Παπατριανταφύλλου . Το επάγγελμα των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα έχει μία αξιοθαύμαστη πορεία και λαμπρή Ιστορία . Το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα η ΕΕΔΣ ( Ελληνική Εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων ) ιδρύθηκε το 1965 απο εξαίρετους επιστήμονες και πρωτίστως Αξιοπρεπέστατους Ανθρώπους – επαγγελματίες . Πρωτεργάτης ήταν ο Μάνος Παυλίδης επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΕΔΣ . Το 1965 στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο της I.P.R.A ( International Public Relations Association ) . Στην Αθήνα υπογράφηκε ο Κώδικας των Αθηνών , ο λαμπρός Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας των Δημοσίων Σχέσεων , ο οποίος παραμένει σε απόλυτη Ισχύ και εφαρμόζεται απο όλα τα επιστημονικά σωματεία και τους επαγγελματίες των Δημοσίων Σχέσεων Παγκοσμίως . Παραμένει ως ένα μνημιώδες έργο Πολιτισμού – Ανθρωπισμού και Επαγγελματισμού . Την ΕΕΔΣ εκόσμισαν με την παρουσία τους λαμπροί άνθρωποι του πνεύματος , της επιστήμης , του π

Διαφήμιση ή Πρόκληση?

Από τον Μιχάλη Χελιδονόπουλο Ο μεγάλος εκφραστής της Επικοινωνίας είναι η Διαφήμιση. Τα μηνύματα που θέλεις να περάσεις, τα μεταμορφώνεις σε εικόνες και δημιουργείς ένα τηλεοπτικό spot. Εκεί μιλάς για το προϊόν σου, προσπαθείς να προσελκύσεις τον πελάτη σου και σίγουρα χτίζεις την εικόνα της μάρκας σου. Η μεγάλη πρόκληση για τους Διαφημιστές είναι η ίδια η...πρόκληση. Η πρόκληση για να προσέξει ο καταναλωτής το προϊόν και τη μάρκα.