Φόβοι για επεισόδια στις παρελάσεις

Η αγανάκτηση του κόσμου φοβούνται πολλοί ότι θα εκδηλωθεί στο πλαίσιο των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου. Οι ανάπηροι πολέμου του Ηρακλείου έχουν ήδη δηλώσει ότι δε θα παρελάσουν, ενώ οι επίσημοι από την Πάτρα έχουν εκδιωχθεί προκαταβολικά. Οι καθηγητές καλούνται να παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ οι μαθητές καλούνται να μην πραγματοποιήσουν τον καθιερωμένο χαιρετισμό προς τους επισήμους. Συγκεκριμένα έχουν κληθεί από συγκεκριμένες οργανώσεις όχι μόνο να μη χαιρετίσουν τους επισήμους, αλλά και να γυρίσουν το πρόσωπό τους προς την αντίθετη κατεύθυνση όταν θα περνούν από μπροστά τους.
Στην Πάτρα ακούγεται πως ζήτησαν από τους "επισήμους" να μην εμφανιστούν καν στην παρέλαση. Πως έχει εκφραστεί η πρόθεση στην εξέδρα των επισήμων να υπάρχει αντί των εκπροσώπων του έθνους, μόνο το σύμβολο αυτού, δηλαδή η ελληνική σημαία.
Την ίδια ώρα, να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια κατά τις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κάλεσε τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Παράλληλα αποφασίστηκε να συνταχθεί «κείμενο που θα επικαιροποιεί το περήφανο "Όχι" του ελληνικού λαού και τη μεγαλειώδη αντίσταση στη σημερινή συγκυρία» προκειμένου να διαβαστεί στις σχολικές εορτές.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθεί ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου...

Σάλος

Σε τοπικό επίπεδο, πάντως, η απόφαση που έχει προκαλέσει σάλο είναι αυτή της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Οπλιτών Νομού Ηρακλείου. Τα μέλη της Ενώσεως αποφάσισαν να απέχουν από την παρέλαση, τονίζοντας: «Στο προσκλητήριο εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου δηλώνουμε αποχή. Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στις τυπικές υποκριτικές τελετές της 28ης Οκτωβρίου».
Αιτιολογώντας τη απόφασή τους αυτή ανάπηροι και θύματα πολέμου αναφέρουν: «Εμείς που προσφέραμε το αίμα και την αρτιμέλειά μας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, όταν και όποτε χρειάστηκε, δε γιορτάζουμε σήμερα. Πενθούμε. Πενθούμε για το ξεπούλημα της πατρίδας, για την ταπείνωση των Ελλήνων, για τη νέα κατοχή των Ευρωπαίων τοκογλύφων, για τις χαμένες θυσίες αυτών που έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών, για το μικρό ανάστημα αυτών που τη χάρισαν σε πολλούς κατακτητές, για την άλωση της Ελλάδας από "Έλληνες"»...Οι ταξιτζήδες πάνε για... Σοσιαλιστική Διεθνή!

Στο μεταξύ, οι ταξιτζήδες, που είναι ανάστατοι για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, αποφάσισαν χθες να οργανώσουν παγκρήτια διαμαρτυρία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Βέβαια, αυτοί δεν πρόκειται να παρεμποδίσουν τις παρελάσεις για την εθνική εορτή, όμως θα εκφράσουν την αγανάκτησή τους στον ίδιο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που θα βρίσκεται στην Κρήτη από αύριο για τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ο κλάδος αποφάσισε την οργάνωση παγκρήτιας μηχανοκίνητης πορείας, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής από το Ηράκλειο, και θα καταλήξει έξω από το ξενοδοχείο "Daios Cove" του Καλού Χωριού Λασιθίου, όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Στην πορεία αυτή θα πάρουν μέρος τα ταξί από όλη την Κρήτη.Πηγή: Νέα Κρήτη.
 Ανάρτηση: Μάρκος Σμυρνάκης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου