Πλησιάζουν στο αρχηγείο του Καντάφι οι εξεγερμένοι

Οι εξεγερμένοι που μάχονται δυνάμεις πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι πλησιάζουν τις πύλες του οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος Μπαμπ αλ Αζιζίγια στο κέντρο της Τρίπολης, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera. Το κανάλι μετέδωσε εικόνες με οβίδες να εκρήγνυνται και καπνό να υψώνεται πάνω από την πόλη καθώς οι εξεγερμένοι συνεχίζουν να προσπαθούν να εκδιώξουν τα στρατεύματα του Καντάφι από τις συνοικίες που συνεχίζουν να ελέγχουν.


Επίσης, οι δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι εκτόξευσαν σήμερα τρεις πυραύλους Σκουντ από τα προάστια της Σύρτης, προπύργιο του καθεστώτος και γενέτειρα του λίβυου ηγέτη, προς την κατεύθυνση της πόλης Μιζουράτα, η οποία ελέγχεται από τους εξεγερμένους, ανακοίνωσε σήμερα το NATO, που καταδίκασε την "ανεύθυνη" αυτή ενέργεια.


Την ίδια ώρα, μεγάλη γκάφα εκαναν χθες τόσο οι αντικαθεστωτικοί όσο και η Δύση, καθώς άπαντες έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο Σεϊφ αλ-Ισλάμ, ένας από τους γιους του Μουαμάρ Καντάφι, έχει συλληφθεί. Μόνο που λίγες ώρες αργότερα ο Σεϊφ, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ήταν ελεύθερος στην Τρίπολη. Για την ακρίβεια, μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο γιος του συνταγματάρχη είχε συλληφθεί από Λίβυους επαναστάτες, είδηση που είχε επιβεβαιώσει και ο δικαστικός του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο - Οκάμπο. Ωστόσο παρά την είδηση αυτή ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι Σαΐφ αλ Ισλάμ βρέθηκε στο ξενοδοχείο των ξένων ανταποκριτών στο κέντρο της Τρίπολης, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης, και όπως ήταν φανερό δεν βρισκόταν υπό την επιτήρηση των επαναστατών. "Η Τρίπολη είναι κάτω από το δικό μας έλεγχο", δήλωσε ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαίφ αλ-Ισλαμ σε ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.


Ο Σεϊφ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του BBC, εάν ο πατέρας του, είναι ασφαλής και καλά στην Τρίπολη, απάντησε "Φυσικά".


Πηγή: protothema
Δημοσίευση: Βογιατζάκη Δέσποινα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου