Ημερίδα για τη βιοποικιλότητα και τον τουρισμό

Στην Αθήνα και τα Χανιά από τη MEDASSET Δύο ημερίδες, στην Αθήνα και τα Χανιά, διοργανώνει το Σεπτέμβριο η MEDASSET (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Ocean Fund της Royal Caribbean Cruises Ltd. και σε συνεργασία με το Sustainable Travel International.

Οι ημερίδες θα γίνουν στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στις 19 στα Χανιά κι ο τίτλος τους είναι «Βιώσιμη Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών, Βιοποικιλότητα και Τοπικές Κοινωνίες».Σκοπός των Ημερίδων είναι να συζητηθούν οι συνέπειες της τουριστικής βιομηχανίας, η σημασία της βιώσιμης διαχείρισης τουριστικών προορισμών, παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών και να διερευνηθεί ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Οι Ημερίδες θα εστιάσουν στη δυνατότητα συνδυασμού του αειφόρου τουρισμού με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε ένα πλαίσιο ενεργούς συμμετοχής τοπικών και ευρύτερων φορέων και κοινωνικών ομάδων.


Οι Ημερίδες θα περιλαμβάνουν ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τους εξής κεντρικούς άξονες:

(α) Συνέπειες της τουριστικής ανάπτυξης
(β) Προκλήσεις και προβλήματα κατά την εφαρμογή αειφόρων τουριστικών πρακτικών
(γ) Βέλτιστες πρακτικές.

Οι Ημερίδες απευθύνονται σε τουριστικούς πράκτορες, ταξιδιωτικές και τουριστικές εμπορικές ενώσεις και φορείς, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές Αρχές, ξενοδόχους, Μ.Κ.Ο., τοπικές ομάδες και την επιστημονική κοινότητα.


Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής
εδώ
Πηγή: newsbeast.gr
Ανάρτηση: Μάρκος Σμυρνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου