Οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα" στη Κρήτη

Οι ομάδες Face to Face των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) συνεχίζουν την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε Κυκλάδες και Κρήτη.
Ήδη οι ομάδες βρίσκονται στο Ρέθυμνο, από το Σάββατο όπου θα παραμείνουν μέχρι και την Τρίτη, για να συνεχίσουν έπειτα ένα τριήμερο ενημέρωσης στην πόλη των Χανίων, από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου.

Η εκστρατεία ενημέρωσης από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα, είχε ξεκινήσει από το Ηράκλειο, και συγκεκριμένα από τις 1 έως τις 4 Αυγούστου, ενώ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού.
Οι υπεύθυνες των ομάδων F2F των ΓΧΣ, Όλγα Καϊμάρα και Φανή Παπαγιαννοπούλου, δήλωσαν σχετικά
«Είναι σημαντικό να έρθουμε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση», συμπληρώνοντας
«Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία η υποστήριξη της δράσης μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία υπενθυμίζοντας ότι παρά τις δικές μας δοκιμασίες δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δεν έχουν περιθώριο και επιλογή παρά μόνο μεταξύ ζωής και θανάτου».
Στόχος της δράσης αυτής είναι τα μέλη της ομάδας να επικοινωνήσουν με όλους εσάς, να μοιραστούν μαζί σας εμπειρίες και απόψεις και να ζητήσουν την υποστήριξή σας που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε το έργο μας προσφέροντας ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Λίγα λόγια για τους Γιατρούς του Κόσμου
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ιδρύθηκαν το 1971 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γιατρών και δημοσιογράφων που πίστευαν στην αποτελεσματική ιατρική και ανθρωπιστική δράση αλλά και στη δύναμη της μαρτυρίας.
Σύντομα εξελίσσονται σε μια διεθνή ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο. Η δράση της οργάνωσης διέπεται από τις αρχές της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και της ουδετερότητας και γίνεται πραγματικότητα χάρη στους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο.
Μέσα από την εμπειρία και τη μαρτυρία των εθελοντών μας ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στις περιοχές παρέμβασης και δράσης μας. Το ελληνικό τμήμα των ΓΧΣ δημιουργήθηκε το 1990 και αποτελεί ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης συμπληρώνοντας 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα χάρη στην πολύτιμη ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές δωρεές που αποτελούν το 99% των εσόδων του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ, μπορούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της δράσης μας.
Οι Γιατροί του Κόσμου, σε αυτήν τους την προσπάθεια έχουν βρει σύμμαχο και εταιρείες από την Κρήτη και για το λόγο αυτό ευχαριστούν τις εταιρείες ANEK LINES και ΑΝΕΚ SUPERFAST FERRIES για την έκπτωση στο κόστος μεταφοράς της ομάδας στην Κρήτη.

Πηγή:  flashnews
Δημοσίευση: Βογιατζάκη Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου