Προϊόντα με σήμα ποιότητας

Ένα ακόμη βήμα στην καθιέρωση συγκεκριμένων προτύπων και πιστοποιήσεων ως προς τα κρητικά προϊόντα και ιδιαίτερα στον τομέα της διατροφής και των ποτών έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας». Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές και οι διαδικασίες πιστοποίησης για την απονομή των σημάτων «Κρητικής Κουζίνας» και των «Επισκέψιμων Οινοποιείων».

Πρόκειται για τα δύο πρώτα σήματα της «Περιφερειακής Ετικέτας Κρήτης», που δημιουργεί η Περιφέρεια για την ανάδειξη των παραγόμενων ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών του νησιού μας.

Συνεργασία


Το σήμα ποιότητας της «Κρητικής Κουζίνας» δημιουργήθηκε από την ενοποίηση των σημάτων πιστοποίησης που προϋπήρχαν στην Κρήτη, και αποτέλεσε προϊόν διαβούλευσης με τους φορείς των σημάτων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, η Ελληνική Ακαδημία Γεύσης, το Δίκτυο Επιχειρήσεων Ελαιολάδου Κρήτης και ο ΑΚΟΜΜ.

Όσον αφορά το σήμα ποιότητας των «Επισκέψιμων Οινοποιείων», αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τα Δίκτυα Οινοποιών Κρήτης και βασίστηκε στις προδιαγραφές που είχε ήδη θέσει το Δίκτυο Οινοποιών Ν. Ηρακλείου.

Σχέδιο προβολής


Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Κρήτης επεξεργάζεται το πλάνο προβολής των νέων σημάτων και πρόκειται να οργανώσει σύντομα ενημερωτικές εκδηλώσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών σε όλη την Κρήτη. Η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» πραγματοποιήθηκε με τη νέα σύνθεσή του και συγκεκριμένα: Πρόεδρος ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αντιπρόεδρος η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, γραμματέας ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Απασχόλησης Κώστας Λαμπρινός, ταμίας ο αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής και μέλος ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, εκπρόσωπος του ΤΕΙ Κρήτης του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας, με την παρουσία της διευθύντριας του Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας, Ζωής Νόβακ.Πηγή: Νέα Κρήτη

Ανάρτηση Μάρκος Σμυρνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου