Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάλεσμα προς όλους τους φορείς και πολίτες του Μιραμβέλλου για διαμαρτυρία ενάντια στο παράνομο κλείσιμο των ακτών μας.

Είμαστε θεατές από παλιά του κλεισίματος των παραλιών μας, κάτι, που με νέα ένταση συνεχίζεται στις μέρες μας.

Ξενοδοχειακές μονάδες και ιδιωτικές κατοικίες στραγγαλίζουν τις ακτές και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας, για πρόσβαση σε αυτές.


Με το πρόσχημα της αξιοποίησης δημιουργούν μάντρες - εμπόδια ώστε να νέμονται μόνοι τους την λαϊκή περιουσία, ένα βασικό μέρος του φυσικού πλούτου του τόπου μας και συχνά αλλοιώνοντας την μορφολογία της ακτογραμμής.  

Με πρόφαση την τουριστική ανάπτυξη εμποδίζουν όλους τους άλλους κατοίκους και τουρίστες να απολαύσουν τις παραλίες μας. Έχουμε επισημάνει το φαινόμενο επανειλημμένως στις αρμόδιες αρχές, όπως και στο κάλεσμα του Δημάρχου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του τόπου αλλά τα λόγια και η αδράνεια περισσεύουν.

Επίσης το έχουν επισημάνει και άλλοι φορείς, πολιτιστικοί και μη, με καταγγελίες στις αρχές και στην κοινή γνώμη, μέσω της εφημερίδας, αλλά  και ιδιώτες με καταγωγή ή όχι από το Μιραμβέλλο που έρχονται με περισσή αγάπη στο τόπο καταγωγής τους να περάσουν όμορφες διακοπές, ερχόμενοι αντιμέτωποι με ένα όλο και πιο εχθρικό περιβάλλον προς αυτούς. Αυτός μάλιστα ο τουρισμός είναι εκείνος που αφήνει και τα περισσότερα χρήματα στο τόπο, στις ταβέρνες, τις καφετέριες και σε όλων των ειδών τα μαγαζιά.

Αυτός είναι που αναζωογονεί τα χωριά μας και αποτελεί και τον πυλώνα στήριξης του τουρισμού μας. Σε πλήρη αντίφαση με τα προηγούμενα έρχεται η στάση πολλών ξενοδόχων, οι οποίοι κωφεύουν και επικαλούνται την πρόσληψη των εργαζομένων σε αυτά, σαν συγχωροχάρτι στην ασυδοσία τους. Ξεχνώντας ότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι πού προσφέρουν, που κρατούν την παρεχόμενη ποιότητα ψηλά και που τα κέρδη τους δεν είναι αντίστοιχα με των ξενοδόχων. Ταυτοχρόνως σημειώνεται και αθέμιτος ανταγωνισμός με τα άλλα μικρά ξενοδοχεία που δεν έχουν άμεση  πρόσβαση στις ακτές.  

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, και από τους πολίτες και από τους ξενοδόχους, ότι οι Ακτές του τόπου μας είναι μέρος της λαϊκής και φυσικής μας περιουσίας, την οποία εμείς δανείζουμε στους ξενοδόχους και αυτοί οφείλουν, αφενός να τη σέβονται, αφετέρου να δημιουργούν τις προϋποθέσεις πρόσβασης, ώστε να μην βλάπτουν ούτε τα δικαιώματα των πολιτών αλλά ούτε και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.

 Καλούμε όλο τον κόσμο και τους φορείς του τόπου σε πορεία διαμαρτυρίας από το Τσιφλίκι έως την Πλάκα ώρα 11:00 το πρωί και ημέρα Σάββατο 20/08 γιατί μόνο έτσι μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο. 

Συνδιοργανωτές:

Πολιτιστικός Σύλλογος Φουρνής (Η Ευαγγελίστρια)
Πολιτιστικός Σύλλογος Φ.Φ.Φ.
Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου
Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου
Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλάκας
Πολιτιστικός Σύλλογος Σχοινιά
Πολιτιστικός Σύλλογος Λούμα
Πολιτιστικός Σύλλογος Βρουχά


Δημοσίευση: Βογιατζάκη Δέσποινα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εξέλιξη της Κρητικής ενδυμασία στην πάροδο του χρόνου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η σημασία του σαρικιού, για ποιο λόγο φορούν οι Κρητικοί μαύρο πουκάμισο, τι επιρροές δέχτηκε η παραδοσιακή Κρητική φορεσιά ώσπου να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα;  Νομοθεσίες ενδυμασίας, επιρροές από τους διάφορους λαούς που κατοίκησαν στην Κρήτη και βεντέτες έδωσαν την τελική πινελιά στο σχέδιο της Κρητικής ενδυμασίας που γνωρίζουμε. Οι επιρροές από τη Δύση.

Βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Με δύο λόγια η βασική διαφορά μεταξύ των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφήμισης. Οι Δημόσιες Σχέσεις στην εποχή μας πρέπει σε συνεργασία με τη διαφήμιση να οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Αν θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάπως την διαφήμιση από τις δημόσιες σχέσεις, θα ήταν λογικότερο να πούμε ότι με τις δημόσιες σχέσεις περιμένουμε πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ίσως να μην είναι και μετρήσιμα σε σχέση με αυτά της διαφήμισης που το ζητούμενο είναι άμεσο και με πιο ασφαλείς τρόπους μετρήσιμο. Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Φουντώνει το συναίσθημα του ρατσισμού στην Ελλάδα.

  Γράφει ο Μάρκος Σμυρνάκης   Προσπαθώντας να δώσω ένα σύγχρονο ορισμό για την λέξη “Ρατσισμός”, θα έλεγα ότι, χρησιμοποιείται για να αναγάγει μια ομάδα, ως   υπέρτερη άλλων. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει τις πράξεις μιας ομάδας ανθρώπων (οι οποίοι συνδέονται με κάποια κοινά χαρακτηριστικά) εναντίον μίας άλλης ομάδας. Η προέλευση της προέρχεται από το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, δηλαδή τον φυλετικό ρατσισμό, εκ της Ιταλικής όμως γλώσσας, “ razza ”   (ράτσα) που σημαίνει φυλή.

Το Δελτίο Τύπου είναι ενημέρωση

Απο τον Γιώργο Παπατριαντφύλλου Οι παρερμηνείες σχετικά με το τι είναι το Δελτίο Τύπου είναι πάρα πολλές . Σύμφωνα με Βρεττανίδα επικοινωνιολόγο και καθηγήτρια Δημοσίων Σχέσεων : “ Πολλοί λένε πως ασχολούνται με τις Δημόσιες Σχέσεις , λίγοι είναι σε θέση να εξηγήσουν τι είναι οι Δημόσιες Σχέσεις  Ακριβώς στην ίδια λογική πολλοί λένε πως είναι επαγγελματίες στην επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και γνωρίζουν να συντάσουν Δελτίο Τύπου και να σχεδιάζουν τα λοιπά “εργαλεία” δημοσιότητας αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν μία κακή εικόνα για την επιστήμη των Δημοσίων Σχέσεων και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί .

Η ομορφότερη κοπέλα της Κρήτης για το 2011

Πλήθος κόσμου κατέκλισε την Τετάρτη 24 Αυγούστου το club Envy στο Ηράκλειο όπου πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 33ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ομορφιάς. Τον τίτλο της MISS ΚΡΗΤΗ 2011 κατέκτησε η 19χρονη Εύα Ζεϊμπεκάκη από το Ηράκλειο, Ά Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 αναδείχθηκε η Φαίη Αβδουλά και΄Β Αναπληρωματική Miss Κρήτη 2011 η Ευρυδίκη Μερκούρη. Η 17χρονη Μιχαέλα Φωτιάδη