"Το τάβλι" στο 'Περίπου΄

Στις 28 και 29 Αυγούστου 2011, στις 21:30, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Περίπου, στον Άγιο Νικόλαο, η παράσταση "Το τάβλι" του Δ.Κεχαΐδη με τους Νίκο Ορφανό και Κώστα Κάππα.
"Το Τάβλι" του Δημήτρη Κεχαΐδη, το κλασικό αυτό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, που πρωτοανέβασε στο Θέατρο Τέχνης ο Κάρολος Κουν, μεσούσης της δικτατορίας, στις αρχές της δεκαετίας του '70, αναβιώνει σαράντα χρόνια μετά, στο φυσικό του χώρο, μία αυλή παλιάς αθηναϊκής οικίας στην περιοχή του Ψυρρή, όπως και ο υποτιθέμενος χώρος στον οποίο διαδραματίζεται, σε σκηνοθεσία Νίκου Ορφανού και Κώστα Κάππα.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των πρώτων παραστάσεων στην Αθήνα, η παράσταση περιοδεύει αυτό το καλοκαίρι σε αντίστοιχους επιλεγμένους χώρους ανά την Ελλάδα, οι οποίοι διαμορφωμένοι σκηνογραφικά θα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση στους θεατές, τοποθετώντας τους μέσα στο χώρο που διαδραματίζεται η δράση.
Ήρωες του έργου είναι ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του '70.
Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας ο κουνιάδος του, λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να "βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή" όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται και οι ήρωες παλεύουν με το παρελθόν, το άχαρο παρόν τους και το ελπιδοφόρο μέλλον.
Ο Κεχαΐδης, μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα και κάνει το έργο να διατηρεί την πικρή του επικαιρότητα.
"Το Τάβλι" είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων.
Συντελεστές
Φώντας: Νίκος Ορφανός
Κόλλιας: Κώστας Κάππας
Σκηνικά: Σοφία Παντουβάκη
Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός - Κώστας Κάππας
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός
Υπεύθυνοι παραγωγής: Νίκος Ορφανός - Κώστας Κάππας.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, και η τιμή του εισιτηρίου
είναι 10 € γενική είσοδος και 8 € το φοιτητικό.
Προπώληση εισητηρίων γίνεται στον Πολυχώρο Περίπου.

Πηγή: anatolh
Δημοσίευση: Βογιατζάκη Δέσποινα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου