Μείωσε το Βάρος σου οικονομικά και αποτελεσματικά

Ένας αποτελεσματικός και για την εποχή μας οικονομικός τρόπος για την μείωση του βάρους, αποτελεί η τακτική αεροβική άσκηση, όπως για παράδειγμα το τζόκινγκ, αφού καίει 67% περισσότερες θερμίδες από την κανονική γυμναστική και παράλληλα μειώνει το λίπος στην κοιλιά.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ντιουκ, σε δείγμα 196 υπέρβαρους εθελοντές, ηλικίας μεταξύ 18 έως 70 ετών, έδειξε ότι το τζόκινγκ αποτελεί την καλύτερη επιλογή για άσκηση.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη έκανε τζόκινγκ διανύοντας 15 χιλιόμετρα την εβδομάδα, με την καρδιά τους να χτυπάει στο 80% του μέγιστου καρδιακού παλμού, η δεύτερη ομάδα έκανε ασκήσεις με βάρη και συγκεκριμένα τρία σετ των 8-12 επαναλήψεων, τρεις φορές την εβδομάδα και τέλος η Τρίτη ομάδα, έκανε συνδυασμό των παραπάνω ασκήσεων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική βελτίωση σε όσους έκαναν τζόκινγκ, καθώς ο συγκεκριμένος τύπος άσκησης μείωσε σημαντικά το περισπλαχνικό λίπος και βελτίωσε αρκετούς δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου , όπως την αντοχή στην ινσουλίνη, τα επίπεδα των ηπατικών ενζύμων (σ.σ. στις εξετάσεις αίματος είναι λ.χ. τα SGOT, SGPT, αλκαλική φωσφατάση και γ-GT) και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Φυσικά ανάλογα οφέλη παρείχε και η συνδυασμένη προπόνηση, αλλά είχε και περισσότερες απαιτήσεις αντωχής. Από την άλλη πλευρά τώρα, οι ασκήσεις με βάρη από μόνες τους δεν φάνηκε να ωφελούν πουθενά, σύμφωνα πάντα με τις εξετάσεις.


Δημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου