Αγανάκτηση των ειδικών για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πάνω στην αγανάκτηση τους 27 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και αρχαιολόγοι σχετικά με την εξέλιξη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σύνταξαν μια επιστολή διαμαρτυρίας με κύριο σκοπό την αφύπνιση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει πλέον περιέλθει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Το σχετικό κείμενο τιτλοφορείται ως «Η αλήθεια για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο», αναφέρεται στην τοποθεσία (στην οδό Τοσίτσα) που έχει σήμερα μεταβληθεί σε κέντρο ναρκομανών, ενώ γίνεται λόγος και για την ανεπαρκή χρηματοδότησή του μουσείου από τον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟΤ.
Το Μουσείο στεγάζει τετρακόσια δέκα γλυπτά και ο επιστημονικός κατάλογος του μουσείου πρόκειται να δημοσιευτεί σύντομα και θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το πότε χρονολογούνται, αλλά και πως ερμηνεύονται τα έργα τέχνης από καταξιωμένους επιστήμονες και ειδικούς.
Παράλληλα, στο στάδιο της προετοιμασίας βρίσκονται δύο άλλοι τόμοι για τα αναθηματικά ανάγλυφα και ένας για τα ρωμαϊκά αυτοκρατορικά πορτρέτα. 
Σίγουρα η σημερινή εξέλιξη του μουσείου δεν αποτελεί εξέλιξη του πολιτισμού, παρόλα αυτά, μετά την κίνηση των 27 ατόμων, ας ελπίσουμε σε μία κινητοποίηση των ειδικών και κατ’ επέκταση σε μια θετική εξέλιξη των πραγμάτωνΔημοσίευση: Μάρκος Σμυρνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου