Διεθνής διάκριση για τις παραλίες της Ιεράπετρας

Το τρίτο Διεθνές Βραβείο Υψηλής Ποιότητας Παραλιών απενεμήθη στο Δήμο Ιεράπετρας από την Ένωση Θαλασσίων και Παρακτίων Περιοχών (ΕUCC), που εδρεύει στο Λέιντεν της Ολλανδίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Αυτό σημαίνει», τόνισε ο Δήμαρχος, «ότι ο Δήμος μας και με διεθνή πλέον αναγνώριση συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 50 περιοχών της Νότιας Ευρώπης, που διακρίνονται για τις υψηλής ποιότητας παραλίες τους».

Σύμφωνα με την επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού προς το Δήμαρχο Ιεράπετρας «μέχρι το Μάιο του 2012, οι 50 αυτές περιοχές θα είναι οι πιο ελκυστικές παραλίες στους επισκέπτες λόγω της τοποθέτησης της Σημαίας Υψηλής Ποιότητας Παραλιών, που θα πιστοποιεί την περιβαλλοντική ποιότητα της περιοχής, την αξιόλογη πολιτιστική της κληρονομιά και τη δυναμική της τοπικής παράδοσης».

Η βράβευση πιστοποιεί με τον πιο επίσημο και πανηγυρικό τρόπο την ποιότητα των παραλιών της Ιεράπετρας. Άλλωστε αποτελούν τον αδαπάνητο πλούτο της περιοχής, που κάθε χρόνο απολαμβάνουν χιλιάδες παραθεριστές, Έλληνες και ξένοι.

Πηγή: anatolh.com
Δημοσίευση: Βογιατζάκη Δέσποινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου